TAFF Flora & Fauna TA44 Forty Four çalışması nedir? Nasıl olur?

TA44 yani Forty-Four benim grubun adıydı hatırlarsanız. Hatta Sticker yaptığım arkadaşlar iyi hatırlarlar. Stickerlar’ın da TA44 mutlaka logomuz olarak mevcuttur. Pek çok arkadaşım için 44’ün ne anlama geldiğini geçmiş mesajlarım da da anlatmaya çalışmıştım. Bakın Dünya’da neler yapılıyor.
..

OE100GOA/3 OE1GOA çağrı işareti ile QRZ sayfasından incelerseniz, FF çalışması için takvim vermiş. Şuan yani 12.10.2018 de 20m SSB’de 14.244Khz de raporlaşıyor ve 73 and 44 yani FF (FortyFour) diyor. Buradan da anlıyoruz ki, bu arkadaşımız kırlarda, bayırlarda, açık arazilerde çalışıyormuş ve bunu da zaten QRZ sayfasında ilan etmiş.

Şunca yıldır amatörüm ve olmuşsa bile en azından ben 44 yani Forty-Four kullanan TA istasyonu görmedim, duymadım. Öyle sanıyorum ki, önce ki ve buna benzer paylaşımlarım ile bu hususlarda ki bilincin artacağını umuyorum..

Neyse, şimdi bu kardeşimiz sayfasında şöyle demiş:
OEFF-0069 Europaschutzgebiet (ESG) Steinfeld – 12.10.2018 with Luciano IK2QPO/HB9FBI/OE3ZLL – planned

Yani Yukarıda, OE da, FF yani (Flora & Fauna) 44 çalışmasını ESG diye kısalttığı bölgede yapacağız. OEFF kayıt numarası da 0069 dur. WWFF sitesinden gidip bakarsanız tam olarak hangi doğa parkında, yeşil alanda, dağda, kırda, bayırda olduğumu da görebilirsiniz. IK2 – HB9 ve OE3 ile birlikte. Planlanan tarihler şunlardır demiş.

Yani bizde yapsaydık TAFF – 0035 İzmir Karagöl Tabiat Parkı (İKTP) -19/10/2018 with TA3ATA TA4CS TA4LYL – planned derdik.. (Tabi planlayarak yapsaydık böyle. İlla planlamakta şart değil.)

73 de TA4LYL
—————————–
WWFF yani World Wide Flora Fauna sitesinin linkini vereyim.
http://wwff.co

Ayrıca WWFF sitesinde “Select” kısmandan TA44’ü seçin ve Ülkemiz için kayıtlı doğa parkları, güzel alanlar ve başlarında ki kayıt seri numaralrını görün.
http://wwff.co/directory/
.
TA44 Kayıtlı Flora&Fauna bölgeleri.:
active Aladağlar
active Altinbeşik Cave
active Altindere Vadisi
active Ancient Boğazköy Alacahöyük
active Ancient Göreme [National Park, UNESCO-World Heritage]
active Ancient Troya
active Baskomutan
active Beydaglari coastal
active Beyschir Golu
active Dilek Yarimadisi
active Gelibolu Yarimadisi (Galipoli)
active Hatilla Valley
active Ilgaz Dagi
active Kaşkar Mountains
active Karagöl-Sahara
active Karatepe-Arslantaş
active Kastamonu-Bartın Küre Mountains
active Kazdaği
active Kizildag
active Koprulu Kanyon
active Kovada Golu
active Kuşcenneti
active Marmaris
active Mount Güllük
active Mount Honaz
active Munzur Vadisi
active Nemrut Dagi
active Saklıkent
active Soğuksu
active Spildag
active Uludağ
active Yedigöller
active Yozgat Forest
.
Buradan da Spot takibini yapabilirsiniz.
http://wwff.co/dx-cluster/

.
Allah nasip kısmet ederde sağlığımız, ömrümüz ve imkanlarımız yeter ise
TA44 grubu olarak sırası ile bu bölgelerden çalışma yapmayı düşünüyorum.
Umarım ben olmasam da başka dostlarımız yapabilir..
88 & 73 & 44 de TA4LYL
.

2 comments

  1. TA1MFR Alguhan bey der ki:

    WWFF ile ilgilenmiştim bir ara. 9-10 qsom olmuştur. İki şekilde katılabilirsiniz, hunter veya activator olarak. Hunter olarak havadaki 44 istasyonlarını yakalayıp loglamanız lazım. Bu şekilde hunter sertifikalarına kavuşulabilir. Activator olmak için listedeki bir aktif bölgeden çıkış yapmalısınız. Bu aktivitenizi önceden WWFF internet sitesine ve/veya facebook grubuna bildirirmeniz gerekir. Listede olmayan bir bölgenin listeye alınması için o bölgenin bir tabiat parkı, doğal koruma alanı olması gibi şartlar gerekiyor. Bunun kurallarını WWFF sitesindeki indirilebilen pdf dosyalarda bulabilirsiniz. Her ne kadar katı kurallar gibi gözükse de WWFF temsilcileri de bizler gibi birer amatör ve yardımcı olmayı seviyorlar. Ben mesela İğneada Longoz Ormanları tabiat parkını nasıl aktive ederim diye sorduğumda, buyrun sıkıntı yok dendi. O parkın bir internet sitesi varsa veya yerinde tabelasını fotoğraflayıp koordinatlarını da aynı kareye sığdırıp belgelerseniz bu bölgeyi de listeye ekleyebilirler zannediyorum.
    Bu bölgelerde aktif olurken koordinat bilgileriyle istasyonunuzun fotoğraflarını facebook grubunda paylaşmak da şık oluyor. Bu aktiviteyle haşır neşir olan ülkelerin amatörleri de kendi aralarında organize olup, bir temsilci seçip, bu temsilci vasıtasıyla WWFF aktivitelerini sürdürüyorlar. Mesela bizim temsilcimiz TA4LYL olursa bütün log gönderme ıvır zıvır aktivasyon bölgeleri yazışmaları, duyurular filan bütün angaryayı ona yüklüyoruz rahat ediyoruz 😉
    Hatta facebook email grupları filan.. iletişim halinde oluyoruz. Bir organizatör lazım kısacası

    Beğen

  2. Peki bu 44 Forty Four nereden türemiş olabilir ki?
    73 gibi QSO sonunda kullanılmaya nasıl başlamış olabilir acaba?
    diyerek bende yazımı yazayım alta….:

    Flora-Fauna çalışmalarında 73 yanında veya yerine 44 deniyor.. Nasıl doğduğunu bilemiyorum ancak öyle anlaşılıyor ki, WWFF içinde ki FF’den yola çıkılarak iki adet “F” ile başlayan rakamı kullanalım demiş olabilirler.
    Flora-Fauna = FF= Forty-Four gibi.. Sonuç itibarı ile 44’ü duyan herkes çalışma yapanın çok güzel bir doğa içinde, doğa parkı içinde olduğunu anlayabiliyor.
    Zaten CQ derken WWFF Doğa Parkı kayıt numarasını da veriyorsun. CQ TA4LYL TAFF 0030 diyerek çağrı yaparsak, WWFF de 0030’un Spil dağı olduğunu ve bu kişinin oradan çağrı yaptığını anlayabiliyoruz.

    Tam kerteriz için bazen Grid kodumuzu da verebiliriz QSO esnasında. Umarım açıklayıcı olmuştur.

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.