QUARK CHEESE (Kuark – Kefir peyniri) NASIL YAPILIR? TEREYAĞ YAPIMI?

QUARK CHEESE (Kuark peyniri veya Kefir peyniri) NASIL YAPILIR?

Bu peynir bazı avrupa ülkelerinde marketlerde satılmakta ancak neticede oda bir ambalajlı sanayi ürünü.
Bu peyniri kendi evimizde yapmak öyle zor değil ve ayrıca daha sağlıklı olacaktır. Yapısı aşağı yukarı labne
peynirlerine benzer. Ancak labne peynirleri yanlış hatırlamıyorsam süt’ün beyaz peynir ile mayalanması ile elde edilmekteydi.
Quark peyniri ise sütün kefir ile mayalanması ile elde ediliyor. Böylelikle yumuşak, tuzsuz ve yağsız bir yapıda oluyor.
Aşırı lezzet içeriyor diyebilirim. Bundan dolayı bu peynir bazı tatlılarda,hamur işlerinde de kullanılabiliyor.

YAPILIŞI…
2.5lt çiğ inek sütünü 10dk kaynatıyoruz. Daha sonra ılımaya bırakıyoruz (yaklaşık 30 derece). Üzeri kaymak tutmuş ve ılıklaşmışsa tamam demektir.
(o kaymağı bir kaba alarak biriktirin. Ayrıca onunla tereyağı yapacağız) Marketlerde bulabileceğiniz Kefir mayasını ılık süt ile iyice karıştırıyoruz.
(hazır kefir mayası yerine elinizde var ise kefir danelerini de kullanabilirsiniz. Bu daha gerçek ve güzel sonuç verecektir)
Neyse, ılık süte mayayı karıştırdıktan sonra iyice sarıyoruz. Aynı yoğurt yapar gibi. Oda sıcaklığında 24 saat kadar bekletiyoruz.

20-24 saat sonra sarıp sarmaladığımız ürünü (Kefiri) bir fırın kabına boşaltıyoruz. Fırınımızı daha önceden ısıttığımız 70-80 dereceye ve alt üst ısıtıcak şekilde ayarlayıp
kefirimizi fırına sürüyor ve 1 saat kadar bekletiyoruz. Bu işlemin amacı aslında kefiri pişirmek değildir. Bu sebeple aşırı yüksek derecelere getirmeyin fırınınızı.

Burada amaç kefir içinde ki suyu ayırmaktır. Kefir ısındıkça formu değişecek ve suyundan ayrılacaktır.
Fırından çıkarttığınız kefiri bir süzgeç üzerine koyacağınız tülbent tarzı bir şeyin içine koyuyoruz ki suyundan iyice süzülsün, ayrılsın.
Öyle hemen süzülmüştür deyipte servis etmeyin çünkü o tülbentte en azından 5-6 saat kalmalıdır.

Sonuç itibarı ile 2.5lt süt ile başladığınız bu işlemler sonucunda 500gr kadar mükemmel saflıkta, sayısız faydaları olan ve olabilecek en doğal quark peyniriniz olacak.

Süzme işlemlerinden ve ilk sütü mayalama aşamalarından elimizde hayli güzel ve faydalı peynir altı suyumuzda olacak. O suları atmayın.
Çünkü Peynir altı suyu probiyotik özelliktedir. Onunla açmalar, poğaçalar,,makarnalar ve çok harika pilavlar yapabilirsiniz.

Sonuç olarak, quark peyniriniz servise hazırdır.
Üzerine bulabilirseniz yağı vakum ile alınmamış doğal çörek otu ve saf zeytinyağı dökerek afiyet ve sağlıkla tükebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT.: Ancak bu peynir ile keten tohumu yağı ve taze öğütülmüş keten tohumu kullanmanız halinde aralarında ki etkileşim sayesinde bir şifa kaynağı elde edeceğinizi de unutmayın.
Mümkün ise Hava, ısı ve ışıktan uzak tutulan soğuk preslenmiş, organik keten tohumu yağı kullanın.

————————————————
EVDE TEREYAĞ YAPIMI

Evinize taze inek sütü alıyorsanız demek ki kaynatıyorsunuz da. Kaynatma işleminden sonra süt üzerinde biriken kaymağı bir kaba toplayın.
Bir kez kaynatılmış 2-3lt sütten 2-3 kere üzerinde biriken kaymağı alabilirsiniz. Yani tek seferde alınan kaymak yetersiz geleceğinden bu aldıklarınızı şimdilik buzlukta tutun.
Göz kararı 500gr kadar biriktirdiğinize inandığınız an, ev tereyağınızın yapımına da başlayabilirsiniz.

500gr biriktirdiğiniz süt kaymağınıza yine evde yaptığınız gerçek yoğurttan 500gr ekleyin. Bunları blendırda bir süre karıştırın.
Bir süre sonra bu karışım pütür pütür bir hal alacak ve kremamsı olacak.
Bunu gördüğünüz zaman yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir süre sonra yağ iyice ayrışmaya başlayacaktır.
Bu durumda ise 1 bardak buzlukta bekletilmiş ama su formunu koruyan çok soğuk suyu ekleyin.

Bunu yaptığınızda tereyağınız karıştırdıkça sudan ayrışacaktır. Bunları bir tülbentle süzün ve bir süre ayrı bir kab içinde yine çok soğuk su içinde bekletin.
Bekletme işlemi sırasında yağınız sertleşecektir. Netice itibarı ile artık tereyağınız hazır durumdadır.

Yaklaşık olarak 200gr kadar saf tereyağı elde etmiş olmanız gerekiyor

Afiyet olsun.
TA4LYL – Yiğit –
.

—————————————————-

FAYDALARI VE ÖNEMİ..

Yabancı bir çok kaynaktan okuduğum ve aklımda kaldığı ile yazmaya çalıştığım için “mış” diye paylaşıyorum.
Çünkü tüm bu sözlerin sahibi Dr. Johanna Budwig tir. Çoğu kaynakta Nobel Tıp Ödülü’ne altı kez aday gösterildiği belirtiliyor.
Yani sözleri en azından benim için kıymetli. Ne yazık ki kendisi (2003’te 95 yaşındayken ölmüş.)

Keten tohumu yağı ile Kuark (QUARK) peyniri tüketmekten ve
Güneşli havalarda usturuplu bir biçimde D3 vitamininin doğal kaynağı olan güneş ışığı almaktan bahseder bol bol.

Anladığım şudur ki;
Vücut için Toksik maddeler, radyasyon ve asidoz tehlikedir. Bunlara maruz kalıır isek Kandaki oksijenin yerini karbondioksit gibi atıklar almaya başlarmış.
Doğal olarakta bizler için Alarmlar çalmaya başlarmış..
Kanda Oksijen eksikliği pek çok soruna neden olurmuş. Bunun sonucunda hücreler şeker + fermantasyon sürecinden enerji elde etmek için mutasyon yaparmış.
Buda, daha fazla asidoz ve hücresel oksijen açlığına neden olurmuş. Sonunda bu Süreç, kötü hücrelerin çoğalmasına neden olabilirmiş.

Bunlardan kurtulmak ve vücudun pH değerini, kandaki oksijen oranını dengelemek için;
1 Fincan doğal kuark peyniri
2 Çorba kaşığı keten tohumu yağı ve
1 Çorba kaşığı taze öğütülmüş keten tohumu
tüketilmesinin faydalarından bahsediyor.

Ayrıca,
** kuark peynirinin homojenize edilmiş süt ile yapılmaması,
** keten yağı veya keten tohumunun öğütüldükten hemen sonra kullanılması çok önemlidir.
** Mutlaka tahta bir kaşıkla karıştırılması gerekir.

Ayrıca genel vücut sağlığı için tüm bunları yaparken şunlara da dikkat edilmelidir demekte;

Sadece taze hazırlanmış yiyecekleri tüketin
Margarin kullanmaktan kaçının
İşlenmiş gıdalardan kaçının
Alkollü içeceklerden kaçının
Şekeri kullanmaktan kaçının ve taze sıkılmış meyve sularını tatlandırmak için üzüm suyu kullanın.
Hazır mayonez ve salata soslarından kaçının
Organik olmayan ve yağsız etlerden kaçının
Soya sütünden kaçının.
Kimyasallardan olduğnca uzak durmaya çalışın. (eyve, sebze tarım ilaçları vb.)
Kereviz, havuç ve kırmızı pancardan yapılmış taze sıkılmış sebze suları için.
Fırsat buldukça üzüm, nane çayı, kuşburnu çayı gibi bir bardak sıcak çay için ve sadece doğal tatlandırıcılarla tatlandırın
Yüksek früktozlu mısır şurubu gibi yapay tatlandırıcılardan ve bunları içeren gıdalardan kaçının.
Florür içermeyen ürünleri kullanın.

—————- ————

SON OLARAK
dr.Budwig, vücudun omega-3’ü keten tohumu yağı ile tam olarak istediği miktarda sentezleyeceğini bulmuş..
“Bu tür yağ asitleri olmadan, oksijen açısından zengin hava verildiğinde bile solunum enzimleri işleyemezmiş.”

Uzun lafın kısası, Quark peynrini evde yapıp üzerine de anlatıldığı gibi keten tohumu ve yağını gezdirip afiyetle yemek iyidir diyor.
Konu ile alakalı dr. hanım’ın adını google da yazarak aratırsanız pek çok kaynağa ulaşabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.
TA4LYL — ADAM —