Skywire quad loop anten bahçesinde bol yeri olanlar için iyi çözüm

Skywire anten

veya Quad loop veya tam dalga boyunda loop anten diyebiliriz. Yeri yurdu bahçesi müsait olanların mutlaka denemesi gereken ve çok memnun kalacağı bir antendir.  Satırlarca uzun uzun yazmamak için anten hakkında yine resim hazırladım. Her şey orada net biçimde mevcut.

Yapacak olanlara kolay gelsin.. 73 de TA4LYL 

Ayrıca bir link ekleyeyim. Güzel bir çalışma yapılmış bu antenler hakkında.  ARRL_80m_ Loop

160m bandı için Tam boy Sky wire loop yapan bir amatör dostumuz’un deneyim ve paylaşımları..
Link http://www.k5rcd.org/hor%20loop%20instruct.htm

80m bandı için Tam boy yaklaşık 83m civarı kare Sky Loop yapan bir amatör dostumuz 10m ile 80m bandları arasında yüksek performans ile kullandığını anlatmış. Ancak unutmayın, anten boyları kullanılacak yere göre değişiklik gösterecektir. Bazısında 83m tel kullanıldığında  swr ler güzel otururken, bazılarımızın monte edeceği bölgede 79m ya da 86m civarı tel iyi sonuç verebilir. Dolayısı ile yapılması gereken 87m lerden başlayıp en doğru uzunluğu kese ölçe, kese ölçe bulmak olacaktır.
Full-wave in meters = 306 / frequency in MHz  ((306 sayısı sabittir. Antenin çalışmasını istediğiniz frekans Örn. 80m band için 3550Mhz e bölümü size yaklaşık uzunluğu verecektir))
link yanda  http://www.hamuniverse.com/kl7jr80loop.html

40m bandı için tam boy Sky wire anten yapan diğer bir amatör dostumuz‘un deneyim ve paylaşımları
Link.: https://vk2ji.com/equipment/antennas/40-metre-horizontal-loop-antenna/

Skywire Kare loop antenlerde de aynı Delta loop antenlerde olduğu gibi Besleme noktası konumu önemlidir.
– Loop anteninizin besleme noktasının batı tarafında olması ((özellikle Loop kare ise)) Doğu tarafında ki istasyonları daha kolay duymanızı veya ulaşmanızı sağlar.
– Kare Loop’ların köşe besleme noktası konumları, karşı köşenin yönündeki kazanımı arttırır.
Güneybatı köşesinden beslenen bir Loop’un, kuzeydoğu köşesinde lehine birkaç dB (3dB veya daha fazla) kazanç olması gerekir.

Son olarak.:
impedance matching bölgesi için normalde kestirme yol BALUN kullanmaktır. Ancak bu ideal çözüm değil, sadece çözümdür.
BALUN kullanımının Bu tarz loop antenlerde bazı sakıncaları vardır. Bu sakıncalar ölümcül olmayıp,
* olması gerekenden daha fazla parazit alımı,
* 4S duyulacak istasyonun 2S duyulabilmesi gibi kusurlar yaratmaktadır.
Dolayısı ile BALUN yerine en doğru ve mükemmel yaklaşım, 75ohm kablo kullanmak olacaktır.
* Sky wave matching section length in meters = 75 ohm cable’s velocity factor 0.80 / frequency in MHz ? “”BALUN yerine kullanılacak kablo uzunluğunu verecektir.””
Fakat 75ohm koax kablo ölçüleri doğru hesaplamalı ve hatta oluşan empedans ile doğru uyumda olmasına özen gösterilmelidir.
Bunu yapabilmek şu siteden destek alabilirsiniz
http://www.66pacific.com/calculators/full-wave-loop-antenna-calculator.aspx 

Reklamlar